A budapesti Képző-és Iparművészeti Szakközépiskolában végeztem grafika szakon; grafikus vagyok. A munkáim 1984-től jelentek meg irodalmi lapokban és folyóiratokban. 1995-96-ban közös kiállításon vettem részt a Bocskai-, a Rét- és a Csók galériákban, 1997-ben és 98-ban a MKA Szatírikus Művészeti Fesztiválján. Tizenkilenc éves vagyok. 
 

 
   A művészet(em)ről nem gondolok 
semmit -gondoljanak mások. 
Ha leírják, küldjék el nekem. Csak
kattintsanak erre a képre:
 
 


 Az itt bemutatott 

 "MAHINÁCIÓK"


 


című ciklust 1996 végén kezdtem készíteni; azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan bővül. Szándékaim szerint legkevesebb 100 lapból áll majd, így a gondolkozásmódom, a stílusom alakulását is rögzíti. Az eddig elkészült 21 lapból néhány már szerepelt művészeti pályázatokon és kiállításokon, közülük hat munkámmal 1998-ban megnyertem a Rékassy pályázatot, valamint a Magyar Kultúra Alapítvány Karikatúra Művészeti Fesztiválján - a szatírikus-groteszk művészet kategóriában - a Kulturális Minisztérium (megosztott) díját. 

A sorozat egyes lapjainak mérete és technikája állandó (színes kréta és ceruza; 18x26 cm). A kollekció a ciklus befejezéséig nem eladó, csak előjegyezhető olyan köz-, vagy magángyűjtemények számára, amelyek biztosítják a művek kiállítását és karbantartását. 
 


MAKINA
(Császár Vera) 
1065 Bp. Bajcsy-Zs. út 5. 
tel.: 317 94 75 
HUNGARY